Šta kad se planovi izjalove?

Neretko mi se dešava da se moj isplaniran dan nekoliko puta promeni. Tako je bilo i danas. Dogovarali smo se da radimo prvi post u kojem ćemo posetiti nekoga kod kuće. Trebalo je da idemo na čajanku. Ovih dana je ponovo hladno i ja sam se slojevito i toplo obukla ne mareći mnogo kako izgleda moj outfit. Nismo planirali da budem u prvom planu danas.

DSC_0633.jpg

“Dolazim po tebe za pet minuta, obuci se lepo, dobro je svetlo, slikaćemo.” , rekao je Gregorio na svom italijansko-srpskom, sav užurban. Pokušala sam da izvučem najbolje iz ove komforne odevne kombinacije koja se neplanirano našla pred objektivom danas. Zato sam se trudila da fokus bude na detaljima, prvenstveno na torbi i satu.

DSC_0641.jpg

I onda smo spontano uradili još nekoliko fotografija…

DSC_0612

Bila sam prilično nervozna jer sam zamislila totalno drugu priču za danas. No, usput smo dobili neke dobre ideje, fotkali smo se još malo i Gregorio je uspeo da me nasmeje i oraspoloži. Shvatila sam da se život ne može planirati, već da se samo o njemu može maštati i da je lepota najčešće baš u neočekivanim obrtima koje dan nosi.

DSC_0644.jpg

Umesto napornog tematskog fotografisanja, popodne smo proveli u parku, fotografišući bez stresa, žurbe i plana.

DSC_0630

A onda smo otišli na zasluženi predah i dobili gratis ovaj fenomenalni prizor.

DSC_0663.jpg

Ovakvi dani vas nauče da ako vam Univerzum ukrade neke planove i uspori vaš tempo, on to radi zbog vas. S razlogom. Ne šizite što ne ide sve po planu već se opustite i uzmite neko vreme za sebe. To je najlepši poklon koji sebi možete da darujete.

Do idućeg čitanja…

V.V.

DSC_0672.jpg

Sat – Spring (Uskoro novi post o njemu!)

Torba – Accessorize

Čizme – Perfetto

Kaput – Fratellis

Farke – Contobene

Teksas košulja – Vero moda

Džemper – poklon

Photo by Gregorio Rizzo

 

Advertisements

4 thoughts on “Šta kad se planovi izjalove?

  1. Mislim da se iz svakog teksta može izvući poruka, iz ovog pogotovo. samo je pitanje ko ga kako čita i ko kako gleda na svet. Važno je biti pozitivan, uporan, istrajan i kreativan!

   Like

  2. A šta ima veze što je ona spičila ceo svoj dan na kreiranje ovog teksta. Mogla ga je spičiti na gledanje u plafon i opet dobro.

   Ti si spičila dva minuta dana na komentar i opet dobro. Mislim, mogla si ta dva minuta da spičiš u nešto drugo npr. gledanje u plafon.

   Like

   1. Hvala na komentaru, Vinko. Slikanje za ovaj post je trajalo 20ak min.a nekih sat mi je trebalo da izbacim ceo post, tako da nisam ceo dan “spičila” kako neki misle.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s